Over deze website

Deze website is een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie vzw, in samenwerking met haar leden sportfederaties. 35 federaties verbonden zich ondertussen aan de online toolkit en promoten deze website op een actieve manier. De Vlaamse Sportfederatie is de erkende koepelorganisatie van de Vlaamse sportfederaties.

Deze online gids is ontwikkeld voor sportclubs die hun eigen drempels willen verlagen. Op de website krijgen sportclubs inzicht in bestaande drempels en vinden ze oplossingen en praktische tips om participatiedrempels weg te werken.

www.laagdrempeligesportclub.be is opgebouwd rond zes thema’s. Per thema vind je informatie en praktische tips. Daarnaast vind je op de site goede voorbeelden, interessante filmpjes en bruikbare documenten.

www.laagdrempeligesportclub.be richt zich tot alle sportclubs waar iedereen welkom is:

Sportclubs die iedereen de kans willen geven om te sporten… maar misschien nog niet weten hoe.  We weten dat nog niet iedereen de weg naar een sportclub vindt. En dat toch heel wat jongeren en volwassenen interesse hebben om te sporten, competitief of recreatief. De website geeft kleine (en grote) tips die je als sportclub gemakkelijk kan implementeren.

Sportclubs waar iedereen welkom is en die hun dalend ledenaantal willen keren. Sommige clubs zien hun aantal leden langzaam dalen, terwijl er veel kinderen, jongeren en volwassenen (en dus potentiële leden) in de buurt wonen. Deze clubs kunnen met verschillende praktische tips van deze website aan de slag.

Sportclubs waar iedereen welkom is en die dat zo willen houden. Heel wat clubs zijn al goed bezig, maar drempels wegwerken (en vooral drempels laag houden) is een blijvende zoektocht. Ook deze clubs kunnen op de website ideeën opdoen.

Voor wie wil werken aan de eigen laagdrempelige sportclub, vraagt dat  geen extra belasting. Binnen de club zal immers één en ander verbeteren waardoor de efficiëntie verhoogt en de club meer tijd heeft voor de eigen basiswerking.